Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Blog «ΧΑΙΡΕΤΕ». (Αναρτήσεις θεμάτων)

Blog «ΧΑΙΡΕΤΕ»
http://xairete.blogspot.com/

Αναρτήσεις θεμάτων:

http://xairete.blogspot.com/2008/08/blog_18.html

Νίκος προς Παναγιώτη: «Μην στενοχωριέσαι! Υπάρχουν καί χειρότερα…»


Δευτέρα, 28 Ιούλιος 2008, 17:30
Από: Νίκος
Προς: panag_michal@yahoo.gr
Θέμα: Καλησπέρα αδελφέ!

Μην στενοχωριέσαι, αυτά είναι μέσα στό «παιχνίδι» της εποχής μας. Καί μην νοιώθεις μόνος. Οι περισσότεροι πού επισκέπτονταν ή επισκέπτονται το κάθε blog σου, κατά βάθος είναι ..φίλοι σου. Γιά φιλοσοφισέ το καλύτερα !

ΟΛΑ φίλε μου, μα ΟΛΑ είναι μία ιδέα, μία αναλαμπή στή ζωή αυτή...

...Παίρνω πού λες, σήμερα πρωί τηλ. στό ίδρυμα πού ζεί μία φίλη μου, - χρόνιο νόσημα- σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένη πιά μορφή, καί μού είπαν ότι " πέθαινε ",- ναι καλά το γράφω, "πέθαινε" εκείνη την ώρα, μόλις πού ανέπνεε. Τώρα, μού τηλ. η προϊσταμένη καί με πληροφόρησε πώς όταν της είπαν _ σε ζητάει ο φίλος σου ο κύριος Νίκος,-ναί, αυτή η ετοιμοθάνατη, της έσφιξε το χέρι, " σαν να σας χαιρετούσε " μού είπε.

Φίλη γκαρδιακή, την γνώρισα μετά την αρρώστια μου, φιλόλογος, σε καλύτερη κατάσταση όταν την γνώρισα, είχε πιό γρήγορη επιδείνωση, στό τέλος εστενοχωρήτο πού δεν μπορούσε να γράψει,- " εγώ δίδασκα στό γυμνάσιο" μού έλεγε... ΙΗ Γυμνάσιο στά Πατήσια.. Δεν πρόλαβε πολλά χρόνια, γύρω στά 35 την κτύπησε η αρρώστια καί πήρε σύνταξη.

Φίλε μου! ΑΘΟΡΥΒΑ ΕΖΗΣΕ, ΑΘΟΡΥΒΑ ΠΕΘΑΝΕ, αυτοί οι άνθρωποι είναι του Θεού. Άβυσσος ευγένειας, ανεξικακίας, δικαιολογούσε τούς πάντες καί τα πάντα !
Κι εγώ, με δυσλειτουργία… […] Α, ξέχασα, έχω αρχίσει καί ξεχνάω,- θετικό αυτό σού παίρνει τίς σκέψεις πού με βασανίζουν πάνω στό καροτσάκι...

Κουράγιο λοιπόν. Σού μιλάω εγώ, ο observer της ζωής των υγειών, από μία άλλη ..διάσταση [ χιούμορ, αλλά κατά βάθος πραγματικότητα ! ].

Υπάρχουν καί χειρότερα, αφάνταστα χειρότερα !

Καλό σου απόγευμα φίλε μου

Νίκος


Σχετικά θέματα:

Σε ευχαριστώ θερμά, αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Μιχάλη...
http://xairete.blogspot.com/2008/07/blog-post_8466.html

Απάντηση σε σχόλιο
http://xairete.blogspot.com/2008/07/blog-post_27.html

Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Αυτή είναι η οικογένεια μου!


Αυτή είναι η οικογένεια μου!

Με θυμήθηκαν (μέχρι στιγμής) φέτος στη γιορτή μου:

1. Ο αγαπητός εν Χριστώ αδελφός Μιχάλης, τακτικός αναγνώστης και σχολιαστής μας, που έσπευσε πρώτος (από την παραμονή κιόλας της εορτής) να μου ευχηθεί με μέηλ στο οποίο απάντησα… (και τα δυο κείμενα δημοσιεύτηκαν εδώ, στο ποστ «Χρόνια πολλά Παναγιώτη») http://xairete.blogspot.com/2008/08/blog-post_14.html

2. Ο «Ορθόδοξος Αγών», με μέηλ.

3. Με μέηλ και αυτή, η νέα μας φίλη, η κ. Μαρίνα (επώνυμη) από την Πάτρα, αναγνώστρια (από διμήνου) των ιστολογιών μου, η οποία αν και εκτιμά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, εκτιμά (όπως αποδεικνύεται), και, εμένα που τον ελέγχω!..

4. Δεν θα μπορούσε βέβαια να μας ξεχάσει η αγαπητή εν Χριστώ αδελφή Σταυρούλα, η εκλεκτή συνεργάτης, η τακτική σχολιάστρια, από την Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής… Ευχήθηκε με σχόλιο της, κάτω από το θέμα «η Κοιμήση της Θεοτόκου». http://xairete.blogspot.com/2008/08/15.html

5. Τέλος, το πιο απροσδόκητο ευχητήριο μήνυμα (μέηλ) το είχα από την πιο παλιά γνωστή μου (μέσω Ίντερνετ και αυτή), από την εξίσου πολύ αγαπητή εν Χριστώ αδελφή μου, την κ. Ευγενία (Νίτσα, ή «Ελληνίδα») από τον Καναδά, «απροσδόκητο» μετά από αρκετά χρόνια σιωπής της!!..

Έτσι, μπορώ σίγουρα να πω ότι αυτοί (οι ανωτέρω) είναι οι φίλοι μου και οι αδελφοί μου, ότι ΑΥΤΗ είναι, ΚΑΙ, η οικογένεια μου! Τους ευχαριστώ θερμά για την αγάπη τους!..

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Από τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο

Ναι, έρχου...

1 Αύγουστος 2008

Από τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο

posted by press.gr@hotmail.com @ 1:00:00 πμ


Οι ρασοφόροι...

4 Αύγουστος 2008


Από τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο
rasoforoi.blogspot.com
.
Ούτε καν τον χαρακτηρισμό του «Καραγκιόζη» δεν αξίζουν! Όταν μάλιστα πέρα από τα ηθικά και οικονομικά σκάνδαλα (πορνεία, σοδομισμός, κλεψιά κ.λπ), έχουμε και το μέγιστο σκάνδαλο της προδοσίας της Ορθόδοξης πίστης μας... ε, τότε οι «φιγούρες» αυτές, αν και αυτοαποκαλούνται «Εκκλησία», μοιάζουν πιο πολύ στον... Χατζιαβάτη και στον Βελιγκέκα. Μοιάζουν με προβατόσχημους λύκους, ή με γερμανοτσολιάδες της πίστης, μεταμφιεσμένους σε... Ποιμένουσα και Διοικούσα, λέει, Εκκλησία!..
-------------------------------------


posted by press.gr@hotmail.com @ 12:39:00
πμ


Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Kύριε Μιχαλόπουλε σας είχαν εξαφανίσει από το Διαδίκτυο. Βλέπω πως επιστρέψατε. Καλώς ήλθατε.

4 Αύγουστος 2008 12:57 πμ

Χρόνια Πολλά Παναγιώτη

Χρόνια Πολλά Παναγιώτη
Προς: michalopoulos_p@yahoo.gr
Πέμπτη, 14 Αύγουστος 2008, 11:13

Αγαπητέ Παναγιώτη,

Για την αυριανή ονομαστική σου εορτή σου στέλνω πολλές και θερμές ευχές και σου εύχομαι ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ. Η Υπεραγία Θεοτόκος να σου δύναμη να αντεπεξέλθεις σε κάθε είδους δυσκολία στη ζωή σου. Καλή συνέχεια στο "ΧΑΙΡΕΤΕ" και τις υπόλοιπες ιστοσελίδες σου. Εύχομαι επίσης προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Μιχάλης.

Re: Χρόνια Πολλά Παναγιώτη
Πέμπτη, 14 Αύγουστος 2008, 14:00

Σε ευχαριστώ θερμά, αγαπητέ εν χριστώ αδελφέ Μιχάλη, για τις ευχές σου! Με συγκίνησες πολύ, που με θυμήθηκες. Είσαι ο πρώτος που μου εύχεται…

Η Υπεραγία Θεοτόκος να δίνει δύναμη σε όλους μας για να αντεπεξέλθουμε σε κάθε είδους δυσκολία στη ζωή μας.

Ξέρεις; Το «ΧΑΙΡΕΤΕ», http://xairete.blogspot.com/ είναι το πρώτο ελεύθερο ιστολόγιο που δημιούργησα, πριν λίγες μέρες, και εκεί αναδημοσίευσα, επιλεκτικά, κάποια παλιά μου θέματα, που να καλύπτουν τις περισσότερες από τις κατηγορίες («ετικέτες») στις οποίες είχα αναφερθεί προηγουμένως, το τελευταίο δεκάμηνο.

Τώρα, να σου εξηγήσω και το πώς ξεκίνησαν τα υπόλοιπα 19;
Όταν είχα σχεδόν ολοκληρώσει (από τις πρώτες μέρες) τις αναρτήσεις των θεμάτων στο «ΧΑΙΡΕΤΕ», προέκυψε ένα πρόβλημα που με ανησύχησε μήπως και έχω και εδώ παρόμοια προβλήματα. Το ιστολόγιο κλειδώθηκε από ένα πρόγραμμα του παροχέα ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ, το οποίο όμως γρήγορα (σχετικά) αποδείχτηκε ότι οφειλόταν σε λάθος του ρομποτικού συστήματος (αλγόριθμος) που δεν αφορούσε μόνον εμένα αλλά και πολλούς άλλους χρήστες, ταυτόχρονα, και το οποίο πρόγραμμα κλείδωσε μαζικά, πολλά ιστολόγια! Το πρόβλημα διορθώθηκε, και από τότε η λειτουργία μας συνεχίστηκε απρόσκοπτα, και μας ζήτησαν και συγγνώμη…

Στο μεταξύ όμως, εγώ, στην αναμονή της αποκατάστασης αυτής ευρισκόμενος, άρχισα να μεταφέρω (αντιγράφω) αρκετά από τα θέματα του «ΧΑΙΡΕΤΕ», κατά κατηγορίες, σε ισάριθμα ιστολόγια (τα 19) στα οποία νέα μπλόγκς πρόσθεσα και άλλες (παλαιότερες και αυτές), αναρτήσεις που είχα αποθηκευμένες στον υπολογιστή μου.

Από όλα αυτά, αγαπητέ Μιχάλη, αντιλαμβάνεσαι ότι ο σκοπός μου δεν ήταν να συνεχίσω από εκεί που με σταμάτησαν (στον ακατανόμαστο παροχέα – σάητ, του ΔΟΛ), να συνεχίσω δηλαδή παρακολουθώντας κατά πόδας την επικαιρότητα, και τον άμεσο σχολιασμό και τον έλεγχό της, όπως και πρώτα.
Σκοπός μου ήταν να σώσω και να επαναφέρω στη δημοσιότητα ό,τι το τελευταίο δεκάμηνο (τα σημαντικότερα, όχι όλα τα θέματα), είχα δημοσιεύσει, θέματα που προκάλεσαν τόσο μίσος (και δολοφονικό, ακόμα) εναντίον μου!..

Έτσι, έφτιαξα αυτά τα ιστολογία – ετικέτες – για λόγους αρχείου, πιο πολύ! Άλλωστε (για να αστειευτούμε), και, τα κανάλια το καλοκαίρι λόγω διακοπών, επαναλήψεις («the best») παλαιοτέρων εκπομπών δεν βάζουν;

Έτσι λοιπόν και εγώ, είπα να ξεκουραστώ, να μη κυνηγάω τον καιρό αυτόν την επικαιρότητα, και αρκέστηκα στο να αναστήσω (από τον ακατανόμαστο παροχέα - σάητ, του ΔΟΛ) όσα μπορώ από τα σταυρωμένα – αποκλεισμένα εκεί, χωρίς εξήγηση, χωρίς προειδοποίηση, 3700 θέματα μου (7.000 σχόλια αποκλειστήκαν, επίσης)!..

Φυσικά (πήγα πίσω), αδιαφορώντας σε μεγάλο βαθμό για την λεγομένη «επισκεψημότητα» (την έγραψα σε αυτά ακριβώς τα παλιότερα των… θεμάτων μου), και εννοώ την επισκεψημότητα (το αν είναι μεγάλος ή μικρός ο αριθμός των επισκεπτών μου), στα νέα αυτά ιστολόγια, φίλε Μιχάλη! :-)

Και μια και συνήθισα σε αυτήν την καλοκαιρινή ραστώνη, θα το σκεφτώ πολύ αν θα συνεχίσω το παλιό μοτίβο, το τόσο χρονοβόρο και κάποτε και ψυχοφθόρο, να έχω δηλαδή θέματα επίκαιρα, που μόλις «παίζουν» στην επικαιρότητα…

Θα δούμε, τίποτε δεν ξέρω ακόμα…

Εύχομαι, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την αυριανή γιορτή, τη γιορτή της Παναγιάς μας, αδελφέ! :-)

Φιλικότατα,

Παναγιώτης

Υ.Γ.

Τα δυο αυτά κείμενα, τις ευχές σου και την απάντηση μου, θα τα δημοσιεύσω στο «χαίρετε»
http://xairete.blogspot.com/
και στο «Παναγιώτης Μιχαλόπουλος»,
http://p-michalopoulos.blogspot.com/

έτσι… για την ιστορία!..

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος
(Επιστολογράφος - Blogger)
Ξάνθου 66 -16777- Ελληνικό.
Τηλέφωνο: 698 2331071

1. ΥΜΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΜΑΤΑ
http://ymnoiasmata.blogspot.com/
2. Καλόγερος Παΐσιος
http://kalogeropaisios.blogspot.com/
3. Λείψανα
http://leipsana.blogspot.com/
4. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος
http://p-michalopoulos.blogspot.com/
5. Άγιο Φως
http://agiofos.blogspot.com/
6. Αγιογραφίες
http://agiograffiti.blogspot.com/
7. ΧΑΙΡΕΤΕ
http://xairete.blogspot.com/
8. ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
http://islamikathemata.blogspot.com/

9. Στολές Δεσποτικές
http://stolesdespotikes.blogspot.com/
10. Αγία Γραφή
http://agiografika.blogspot.com/
11. Χιουμοριστικά
http://humoristica.blogspot.com/
12. ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
http://ecclesiasthemata.blogspot.com/
13. IERONYMOS-B
http://ieronymosb.blogspot.com/
14. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
http://bartholomaios.blogspot.com/
15. Ρασοφόροι
http://rasoforoi.blogspot.com/
16. Παπική Εκκλησία
http://papismos.blogspot.com/
17. Άγιος Κορυδαλλού
http://agios-korydallou.blogspot.com/
18. Δεισιδαιμονίες
http://deisidaimonies.blogspot.com/
19. Δαρβινισμός
http://darwinismos.blogspot.com/
20. Νεο-Ειδωλολάτρες
http://idololatres.blogspot.com/

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Τίτλοι και υπότιτλοι

1. Άγιος Κορυδαλλού

Χριστόδουλος: «Τόλμησε» να δείξει την πόρτα (της διοίκησης) στον κίναιδο μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα, κάτω από την γενική κατακραυγή την ξευτίλα και το γιούχα (από τις μεταμεσονύκτιες τηλεοπτικές αποκαλυπτικές εκπομπές του Σπύρου Καρατζαφέρη στο ΕΧΤΡΑ) που τους έπαιρνε όλους η μπάλα, αλλά δεν τόλμησε να τον καθαιρέσει διότι ο Αττικής είχε ισχυρούς προστάτες όπως τον τότε πρωθυπουργό Σημίτη, αλλά και πολλούς ισχυρούς ομοφυλοφιλικούς κύκλους (και το Φανάρι;), κλπ!..

http://agios-korydallou.blogspot.com/

Ο κυρ Ιερώνυμος όμως, δεν μένει στις προσευχές μόνο, αλλά έχει πάρει τους δρόμους και ψάχνει ο ίδιος εναγωνίως, για να βρει το κατάλληλο παραθαλάσσιο θέρετρο (με παιδική κατασκήνωση κοντά, κατά προτίμηση), που να είναι της απολύτου αρεσκείας του (εκλεκτού του Βαρθολομαίου) Παντελεήμονα, ώστε να παραθερίσει εκεί, από το να μένει στον Κορυδαλλό και να εκτίει εκεί (ανθυγιεινά) την πολύχρονη ποινή του!

http://agios-korydallou.blogspot.com/2008/08/blog-post_9649.html


2. Δεισιδαιμονίες

http://deisidaimonies.blogspot.com/2008/08/blog-post_4934.html

...Βασικό δε ρόλο στη δεισιδαιμονία και τις προλήψεις, έχουν διάφορα αντικείμενα (φυλαχτά, γούρια κ.λπ.) τα οποία χρησιμοποιούνται ποικιλότροπα από τους προληπτικούς, χειρότεροι των οποίων είναι τα «μέλη» εκείνα της Εκκλησίας που προσπαθούν (ως προληπτικοί και δεισιδαίμονες) να φέρουν σε «συμφωνία» που λέγαμε, τον Χριστό με τον διάβολο, και αυτή είναι η μεγαλύτερη, κατά τη γνώμη μου, βλασφημία...

http://deisidaimonies.blogspot.com/

Δεισιδαίμονας και προληπτικός: Τι βλάσφημο!

«Γι αυτό λέω, ότι οι χριστιανοί δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με όλα αυτά (μαγεία, μαντεία) τα (λίαν επιεικώς να τα χαρακτηρίσω) ανόητα πράγματα»

http://deisidaimonies.blogspot.com/2008/08/blog-post_4934.html


3. Δαρβινισμός

Η εξελικτική αλυσίδα, συμπληρώνεται!!! Ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο! Τι πιο τιμητικό για το ανθρώπινο πρόσωπο! Γιατί, δηλαδή, να είναι εικόνα του Θεού και να μην είναι μακρινός απόγονος κάποιου ουρακοτάγκου; Γιατί να δεχτούμε ότι τον προίκισε ο Θεός με ελευθερία και λογική, με ψυχή κι αθανασία, και να μη δεχτούμε, ότι κάποτε ένας πίθηκος του δώρισε τη «μούρη» του και τον πρόσταξε να περπατάει με τα δυο και να παράγει πολιτισμό και επιστήμη; Η αυθαιρεσία σε όλο της το μεγαλείο!

http://darwinismos.blogspot.com/

- Και μια τελευταία (και αδιάκριτη ίσως) ερώτηση: πότε πεθάνατε;
DARWIN: Πέθανα το 1882 σε ηλικία 83 ετών.
Και με την ευκαιρία της συνέντευξης αυτής, κάνω έκκληση στους ξεχυλωτές και ανακυκλωτές της «θεωρίας» μου: Σταματήστε, επιτέλους, να παραπλανάτε τον κόσμο!!!

http://darwinismos.blogspot.com/2008/08/blog-post.html


4. Νεο-Ειδωλολάτρες

Οι αρχαίοι αυτοί θεοί, ήταν μεν ανύπαρκτοι ως θεοί, αλλά ήταν υπαρκτοί ως ανώτερες του ανθρώπου δαιμονικές δυνάμεις. Γι' αυτό και ο Χριστιανισμός στη διάδοσή του συνάντησε ισχυρότατη αντίσταση και διωγμούς ακόμη!..

http://idololatres.blogspot.com/

Οι νεοέλληνες, πιστεύουμε πια στον αληθινό Θεό, και όχι όπως οι πλανεμένοι αρχαίοι (αλλά και πολλοί ακόμη, σημερινοί, των θρησκειών της Ανατολής), σε ψεύτικους θεούς και σε ξόανα είδωλα δαιμονικά...


Παναγιώτης Μιχαλόπουλος
(Επιστολογράφος - Blogger)
Ξάνθου 66 -16777- Ελληνικό.
Τηλέφωνο: 698 2331071


1. ΥΜΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΜΑΤΑ
http://ymnoiasmata.blogspot.com/

2. Καλόγερος Παΐσιος
http://kalogeropaisios.blogspot.com/

3. Λείψανα
http://leipsana.blogspot.com/

4. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος
http://p-michalopoulos.blogspot.com/

5. Άγιο Φως
http://agiofos.blogspot.com/

6. Αγιογραφίες
http://agiograffiti.blogspot.com/

7. ΧΑΙΡΕΤΕ
http://xairete.blogspot.com/

8. ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
http://islamikathemata.blogspot.com/

9. Στολές Δεσποτικές
http://stolesdespotikes.blogspot.com/

10. Αγία Γραφή
http://agiografika.blogspot.com/

11. Χιουμοριστικά
http://humoristica.blogspot.com/

12. ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
http://ecclesiasthemata.blogspot.com/

13. IERONYMOS-B
http://ieronymosb.blogspot.com/

14. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
http://bartholomaios.blogspot.com/

15. Ρασοφόροι
http://rasoforoi.blogspot.com/

16. Παπική Εκκλησία
http://papismos.blogspot.com/

17. Άγιος Κορυδαλλού
http://agios-korydallou.blogspot.com/

18. Δεισιδαιμονίες
http://deisidaimonies.blogspot.com/

19. Δαρβινισμός
http://darwinismos.blogspot.com/

20. Νεο-Ειδωλολάτρες
http://idololatres.blogspot.com/

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Αυτά που λες Σταυρούλα! :-)

Δημοσίευση : 17 Ιουλίου

Καλώς όρισες Σταυρούλα, και πάλι, στο φτωχικό μας!

Καλωσορίσατε όλη η κατ οίκον ΕΚΚΛΗΣΙΑ οικογένεια σου, σπίτι, στην Βιρτζίνια, μετά από τις διακοπές σας! :-)
Το λέω αυτό, σαν να ήμουν εκεί, και... σας περίμενα!
Σήμερα δε, που ανάρτησα αυτό το θέμα (τις φωτογραφίες), εσάς είχα στο νου μου! Σαν να είχα την αίσθηση ότι σήμερα επιστρέφετε και ήθελα να σας υποδεχτώ με μια τέτοια ομορφιά. Και έτσι επινόησα τον «θείο Παναγιώτη» και τα «ανίψια» του! :-)
Χάρηκα δε που η εγγραφή αυτή άρεσε και σε έναν νέο φίλο μας, τον κατηχητή του '60.
Χαίρομαι λοιπόν για την επιστροφή σας, και ελπίζω να περάσατε ωραία! Θα μας πεις σχετικά φαντάζομαι, σε κάποια ευκαιρία. Έτσι;
Χαίρομαι ακόμα που (ακόμα) βρίσκεις ενδιαφέροντα τα θέματα, εδώ!

Πράγματι έχασες «τεύχη»!

Ξέρεις, και εγώ δεν είχα πολύ καλή διάθεση τις τελευταίες μέρες, διότι εντελώς απρόκλητα κάποιος συνάδελφος εδώ (στον PATHFINDER δηλαδή), ξεκίνησε τις προάλλες μια εκστρατεία εναντίον μου, υπερασπιζόμενος τάχα την εκκλησία! Έφτιαξε λοιπόν ένα μπλογκ (όπου και το δικό μου, στον PATHFINDER δηλαδή), για να με προκαλέσει, και άνοιξε ένα θέμα στο οποίο έβαλε, και, την «φωτογραφία» μου (ένα γάιδαρο)! Έσπευσα αμέσως να απαντήσω (πρώτος - πρώτος) με ένα χαμόγελο, αλλά δεν του αρκούσε λέει αυτό, οπότε απάντησα στα γραφόμενα του με ένα πολύ μικρό κείμενο από το μπλογκ μου με την σχετική παραπομπή. Το διέγραψε αμέσως βρίζοντας με, και αποδίδοντας μου την πρόθεση ότι πάω τάχα να διαφημιστώ! Επανέλαβα τότε το κείμενο χωρίς την παραπομπή, αλλά το έσβησε και αυτό, και συνέχισε να προκαλεί με την ελπίδα ότι θα με εκνευρίσει και κάτι θα κερδίσει από αυτό!!!.. Στη συνέχεια, για κάποιες μέρες, έβλεπα στη λίστα (εγγραφών στα blogs του PATHFINDER) προκλητικούς τίτλους θεμάτων (του ίδιου προσώπου) με στόχο εμένα και το μπλογκ μου (τα "XAIRETISMATA"). Δεν έκανα καμιά κίνηση, δεν άνοιξα να διαβάσω κανένα θέμα του. Κάποια στιγμή, ο φίλος μας (στην απελπισία του), έφτιαξε και ένα μπλογκ που το ονόμασε «XAISMATA» (!!!) και εκεί φαίνεται πως προσπαθούσε να εκτονωθεί. Δεν το επισκέφτηκα ποτέ, δεν έπεσα στην παγίδα της πρόκλησης, μέχρι που (γι αυτό και τον αποκαλώ φίλο) μέχρι που ανακοίνωσε με μια νέα ανάρτηση του (από τον τίτλο το κατάλαβα) ότι διακόπτει την λειτουργία του (τέρμα στα «XAISMATA» του δηλαδή)!!!..

Αυτά, βέβαια, με είχαν κάνει να θλίβομαι τις μέρες αυτές, και δεν είχα και πολύ μεγάλη διάθεση για μπλόγκινγκ, κάτι που φαίνεται ότι έγινε αντιληπτό, και είχα σχετικές παροτρύνσεις και ενθαρρύνσεις από φίλους επισκέπτες, για να συνεχίσω όπως πρώτα τον αγώνα, απτόητος! Έτσι και έγινε!

Χτες μάλιστα, μπορώ να πω ότι ήταν η πρώτη μέρα που «πήρα τα πάνω μου», πάλι, όταν επισκέφτηκα το μπλογκ του κ. Σμαΐλη και είδα εκεί τα πολύ αξιόλογα σχόλια στην σχετική με τον κίναιδο μητροπολίτη (τον Παντελεήμονα) εγγραφή του, οπότε και δραστηριοποιήθηκα για να τα αναδείξω!..

Αυτά που λες Σταυρούλα! :-)

Για να ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας (αν και δεν έχουμε)


ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ο ρόλος του Αναγνώστου στην Εκκλησία μας σήμερα
Στην ορθόδοξη ιδιαίτερα Λατρεία, κεντρικότατη θέση κατέχει η αναγνώση των αγιογραφικών, και όχι μόνον, κειμένων.
Τούτο διαπιστώνεται από το γεγονός ότι από τα αρχαία χριστιανικά χρόνια η εκκλησία επιλέγει ορισμένα χαρισματούχα πρόσωπά που τους αναθέτει το ιερό αυτό έργο δια χειροθεσίας.
Σε πολλά αρχαία συναξάρια συναντούμε αγίους, χαρισματούχους άνδρας οι οποίοι, πολλές φορές μαρτύρησαν κατά την περίοδο των διωγμών, και οι οποίοι είχαν σαν διακόνημα να φυλάττουν τα ιερά κείμενα για να μην πέσουν στα χέρια ειδωλολατρών και απίστων, να αναγινώσκουν το περιεχόμενο τους στις λατρευτικές συνάξεις, αλλά άκομα και να διδάσκουν το περιεχόμενο της πίστης με την πρώτη ευκαιρία, δίκην ανεπίσημης κατηχήσεως.
Ένα από τα τόσα παραδείγματα, αποτελεί ο νεαρός αναγνώστης Τιμόθεος από την Θηβαϊδα της Αιγύπτου, ο οποίος μαρτύρησε μαζί με την σύζυγό του Μαύρα στον διωγμό του Διοκλητιανού.
Αλλά και αργότερα, στους βυζαντινούς χρόνους και στην τουρκοκρατία το αξίωμα του αναγνώστου ήταν πολύ σημαντικό και το ελάμβαναν χαρισματούχα μέλη της Εκκλησίας, που είχαν ιδιαίτερη κλήση και έφεση στα ιερά γράμματα και τάλαντο στην ανάγνωση και την απαγγελία των Γραφών και των ιερών κειμένων.
(Από την ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για... να ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας (αν και δεν έχουμε!) δεδομένου ότι ο υπεύθυνος του Ιστολογίου αυτού (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ), έχει χειροθετηθεί Αναγνώστης από νεαρής ηλικίας, όταν ακόμα υπηρετούσε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό, το 1969.


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010


Κακώς υποθέσατε ότι είμαι παλαιοημερολογίτης.

Καλημέρα σας, κ. Ελένη (tripolitissa) Μητσοπούλου!

η tripolitissa έγραψε
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008 4:10 πμ:

ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΑΣ

ο FORUMEPISKEPTHS έγραψε
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008 8:17 πμ:

Χαίρομαι πολύ για τη διαπίστωση σας αυτή, αγαπητή κ. Ελένη (tripolitissa) Μητσοπούλου!
Καλή και ευλογημένη μέρα να έχετε! :-)


ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Ώρα, να πούμε Καληνύχτα! :-)


Φίλτατε κ. «manuel123», δεν έχετε ακόμα πάει για ύπνο;

ο FORUMEPISKEPTHS έγραψε
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 1:26 πμ:

Φίλτατε!

Είσθε 14 ετών, και δεν έχετε ακόμα πάει για ύπνο;

Αστειεύομαι, έτσι; :-)

Λοιπόν, μια και είμαστε ακόμα ξύπνιοι, ας κουβεντιάσουμε λίγο. Δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω οτιδήποτε μαζί σας, αλλά όχι με ανταλλαγή μέηλ όπως αναφέρατε αλλού, αλλά δημόσια, εδώ στο ιστολόγιο. Θα ανοίξω ένα θέμα ειδικά για εσάς και εκεί, θα συζητάμε (στα σχόλια). Φυσικά, θα μπορεί να παρεμβαίνει όποιος θέλει. Έτσι;

Και επιτρέψτε μου να σας διορθώσω και να σας πω ότι δεν υπάρχουν άλλοι «κατώτεροι bloggers»! Ο κατώτερος είμαι εγώ, ο ποιο αμαρτωλός αν θέλετε να το δείτε και από τη θρησκευτική του πλευρά το θέμα. Και δεν πρόκειται για «κόντρες και ζήλιες» με κανέναν συνάδελφο. Αυτά που αντιληφτήκατε ήταν διαφωνίες προερχόμενες από αγνώστους. Άγνωστοι, τους οποίους ενόχλησαν κάποιες εγγραφές μου, όπως σχετικά με το Άγιο φως, σχετικά με τον Παΐσιο, με τον έλεγχο που κάνω στους σκανδαλοποιούς της εκκλησίας, κλπ.

Εδώ, είναι ένα δημόσιο βήμα, φίλτατε! Είναι η μόνη φορά την τελευταία πενταετία που είμαι στο ίντερνετ, που μπορώ και μιλάω ελευθέρα. Όπου και αν έγραφα προηγουμένως (σε αμέτρητες σελίδες) δεν προλάβαινα να γράψω κάτι και με απέκλειαν αμέσως μετά!

Σαν δημόσιο βήμα λοιπόν, έχουν δικαίωμα και όσοι διαφωνούν με τα γραφόμενα μου (ακόμα και αυτοί που θα ήθελαν να μου κλείσουν το στόμα), να καταθέτουν εδώ τις αντιρρήσεις τους. Είναι ευπρόσδεκτες αν είναι μέσα στα πλαίσια της δεοντολογίας. Τα είδατε και εσείς, και έχετε πάρει μια γεύση και από την δική μου αντίδραση.

Είναι ελεύθεροι λοιπόν να γράφουν εδώ, σε ένα ελεύθερο βήμα, αν και κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να με φιμώσουν από την αρχή. Ζητούσαν να αποκλειστώ από το φόρουμ, να καταργηθεί το κλαμπ μου, και φυσικά να πάψω να γράφω και εδώ (στο blog μου, το "xairetismata", του pathfinder) που τους έτσουζε πιο πολύ από όλα. Ορισμένους από αυτούς, εγώ τους ονομάζω «χριστιανο»φασίστες! Ένας μάλιστα από αυτούς που ενοχλήθηκαν, πριν από λίγο καιρό, με απείλησε (με μέηλ), εμμέσως πλην σαφώς, που λένε, με απείλησε ακόμα και για τη ζωή μου διότι έγραψα κάτι (χιουμοριστικό κυρίως, για τον πατριάρχη Αλεξάνδρειας). Με απείλησε με ένα χυδαίο μέηλ του οποίου μετά από έρευνα ανακάλυψα τον αποστολέα, ότι επρόκειτο δηλαδή για τον αρχιεπίσκοπο του Γιοχάνεσμπουργκ!

Αλλά πολλά σας είπα απόψε, εξομολογούμενος!

Σας καληνυχτίζω λοιπόν τώρα, και με άλλη ευκαιρία θα τα πούμε ξανά! :-)


ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Πόσο μας κάνουν αυτά;

ΣΧΕΤΙΚΟ:

γ) Μου απέκλεισαν πριν από δυο εβδομάδες, το πρώτο μου μπλογκ (τα «ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ», που είχε 60.000 επισκέπτες κάθε μήνα) χωρίς εξήγηση και χωρίς προειδοποίηση (ο κ. Λαμπράκης, για να προστατεύει τον Ιερώνυμο;) μου απέκλεισαν αμέσως , και, το δεύτερό μου μπλογκ (τα «ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑΣΤΟΠ») που έστησα μετά μέσα σε 10 μέρες με επίλεκτα θέματα (ο κ. Λαμπράκης πάλι, για να προστατευτούν οι μασόνοι και οι ομοφυλόφιλοι;) και μάλιστα πριν από τον δεύτερο αυτόν αποκλεισμό ελάμβανα και περίεργα εσωτερικά μηνύματα (της διαχείρισης του pathfinder;), χωρίς ίχνη, μηνύματα με το στερεότυπο: «θα πεθάνεις»!..

(Απάντηση σε σχόλιο)
http://xairete.blogspot.com/2008/07/blog-post_27.html


Οι εντυπώσεις μου από κήρυγμα στο οποίο παραβρέθηκα.

Σχετικό: Από γονείς «ούφο», γεννήθηκε η Παναγία;

http://kalogeropaisios.blogspot.com/2008/08/blog-post.html


Δημοσίευση : 13 Απριλίου

Στον απογευματινό μου περίπατο, τα βήματα μου με έφεραν στην αίθουσα της ορθόδοξης αδελφότητας «ο Σταυρός» (Ιδρυτής, ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης). Θα γινόταν εκείνη την ώρα ομιλία. Κάθισα και περίμενα με ενδιαφέρον να ακούσω τον λόγο του Θεού εκεί στον συγκεκριμένο χώρο στον οποίον είχα κάποια χρόνια να παρευρεθώ.

Σε λίγο, ανέβηκε στο βήμα ο θεολόγος κ. Σωτήριος Ευσταθίου, αντί του μονίμου σχεδόν ομιλητή που είναι ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος.
Τα πρώτα του λόγια ήταν μια προτροπή του, να μετακομίσουν όσοι είχαν καθίσει στα πίσω καθίσματα και να έρθουν πιο μπροστά, ώστε λέει οι καθυστερημένοι που θα έρθουν ενώ θα έχει αρχίσει η ομιλία να βρουν καθίσματα πίσω, όπου και η είσοδος, και να μην τον ενοχλήσουν ερχόμενοι μπροστά. "Αυτό", πρόσθεσε αυστηρά, "πρέπει να γίνει συνείδηση"!

Εγώ πάντως, καθόμουν μπροστά, στο κέντρο στη δεύτερη σειρά, αλλά με ενόχλησε αυτή η εικόνα του ομιλητή. Δεν ήταν και ό,τι το καλύτερο (η ατάκα αυτή) για πρώτη εντύπωση. Και για να σπάσω τον πάγο, είπα (μεταξύ αστείου και σοβαρού) απευθυνόμενος προς τον θεολόγο που ήταν στο βήμα, φωναχτά: «Καλύτερα να αρχίζατε με ένα ανέκδοτο, για να χαρούμε, από το να αρχίσετε την ομιλία σας με το να μαλώνετε τον κόσμο!».
Δεν μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξή του, δεδομένου ότι ο άνθρωπος αυτός είχε χρόνια να με δει, και αγνοούσε την παρουσία μου σήμερα στο ακροατήριο! «Εδώ είσαι Παναγιώτη;», μου λέει, και προσθέτει: «Έπρεπε να το πεις αυτό, για να σε εντοπίσω!».
Έπεσε γέλιο βέβαια, και έτσι επιτεύχθηκε και ο σκοπός μου για μια πιο χαλαρή είσοδο στο θέμα του κηρύγματος, θέμα που ήταν και βαθιά θεολογικό.

Θεολογικό, αλλά αναρωτιέμαι αν ήταν και απόλυτα λογικό στο σύνολο του, το θέμα της ομιλίας αυτής.
Διότι σαν ανέκδοτο, μου φάνηκε ένας παραλληλισμός που έκανε ο κ. Ευσταθίου. Για τρία σύμβολα έκανε λόγο σε μια αποστροφή της ομιλίας του: Την παρθενία, το ξύλο και τον θάνατο..
..Ανέφερε την «παρθενία» της Εύας (πριν την πτώση, λέει!!!..) σε αντιπαραβολή με την αειπαρθενία της Παναγίας, και τον Σταυρό του Χριστού σε αντιπαραβολή με το δέντρο της ζωής στον Παράδεισο.

Στο τέλος της ομιλίας, μας ρώτησε βιαστικά αν έχουμε κάποια απορία, αλλά (σαν να με φοβήθηκε) δεν μας άφησε περιθώριο να απαντήσουμε, και το θέμα έκλεισε.
Μετά, ο κ. Ευσταθίου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να μου μιλήσει, ειδικά σε έμενα (είχαμε καιρό να τα πούμε) και εγώ αντί για τα τυπικά («χαίρετε, τι κάνετε;») βρήκα την ευκαιρία να τον ρωτήσω τι σχέση έχει η «παρθενία» της Εύας με το θέμα.

Η απάντηση του, και ο σύντομος διάλογος που ακολούθησε, ήταν:

Θεολόγος: Πριν την πτώση (εννοείται την παρακοή, με τον καρπό) ήταν παρθένα η Εύα!

-Ποιος τα λέει, αυτά;

Θεολόγος: Εγώ το λέω!

-Δηλαδή δεν ήταν αρτιμελείς οι πρωτόπλαστοι; Αν ήταν, τότε για διακόσμηση είχαν τα γεννητικά τους όργανα;

Θεολόγος: Το λέει ο Χρυσόστομος, Παναγιώτη!

-Και λοιπόν; Είναι αλάθητος αν το είπε, και σε ό,τι είπε; Δηλαδή θέλετε να δικαιώσετε αυτούς που λένε ότι ο απαγορευμένος καρπός δεν ήταν κάποιο φρούτο αλλά κάποια ανωμαλία σεξουαλική;

Η συζήτηση έληξε εκεί, διότι περίμεναν και άλλοι να του μιλήσουν και να του ευχηθούν για το Πάσχα, διότι αυτή ήταν και η τελευταία ομιλία πριν από τις γιορτές.

Μετά, στο δρόμο για την επιστροφή θυμήθηκα ότι μια από τις «αλάθητες» αποφάσεις του συγκεκριμένου Πατέρα της Εκκλησίας ήταν ότι... πρώτα δημιουργήθηκε η Γη και μετά ο ήλιος (αν κάνω λάθος, ότι τέτοια έλεγε, διορθώστε με), κάτι παρόμοιο με την Ιερά Εξέταση από τα νύχια της οποίας γλύτωσε ο Γαλιλαίος (υποκύπτοντας στον εκβιασμό) με το να υπογράψει τη δήλωση που του δώσανε και η οποία έλεγε ότι η Γη δεν κινείται γύρω από τον Ήλιο, αλλά ο Ήλιος γύρω από αυτήν!!!..

Και επανέρχομαι στην σεξουαλικά «βρώμικη» (μετά την «πτώση») Εύα, για να προσθέσω ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει τελικά είχαν κάποιο «ψυχολογικό» πρόβλημα με την γυναίκα, την όποια (αντι-Χριστιανικά και αντι-Βιβλικά) την θεωρούσαν υποδεέστερη του άντρα, και γι αυτό έβγαζαν αποφάσεις (σαν αυτή με την «παρθένο» Εύα) όπως αυτή σύμφωνα με την οποίαν... αργούσε λέει το θηλυκό έμβρυο (ειδικά αυτό) να αποκτήσει ψυχή!

Τόσο «θεόπνευστοι», και τόσο «αλάθητοι», κάποιοι αγαθοί και σοφοί (κατά τα άλλα) Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας!..

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος

(Επιστολογράφος - Blogger)

(Ποστ, στο παλαιοημερολογίτικο «φορουμάπ».)



Σταυρούλα: «Αυξάνεστε και πληθύνεστε». Πώς θα γινόταν αυτό; Με τον κρίνο;


ΣΧΟΛΙΟ:


Αυτά ακριβώς (σαν τελευταία λόγια) είπα και εγώ στον κήρυκα προχθές, Σταυρούλα!
Του είπα ότι λέει φαντασιώσεις ο Χρυσόστομος (αν πράγματι υποστήριζε τέτοια πράγματα) διότι η Γραφή δεν λέει τίποτε από αυτά...
...Αλλά απάντηση δεν έλαβα, και αμέσως μετά αποχώρησα αφού του ευχήθηκα (και εγκάρδια και εκείνος μου ευχήθηκε) «Καλό Πάσχα»!..

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Pathfinder Forum: «ΠΕΡΙΜΕΝΩ, ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ!!!..

6/3/2008

PathfinderForum / PathfinderBlogs. Απ: ΠΕΡΙΜΕΝΩ, ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ!!!..

Το μέλος mwraki_23 , έγραψε πριν από λίγο:

ΑΑΑΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ,τώρα κατάλαβα καλά έκανες μην φοβάσαι φίλε τ π τ και ειδικά από τούς περισσότερους παπάδες που δυστυχώς νομίζουν πως έχουνε εξουσία ξεχνάνε πως το ποιο βρώμικο είδος στην γη είναι αυτοί οι μερικοί παπάδες που κρύβουν τα αίσχη τούς και τις ζαρτιέρες τους κάτω από τα ράσα [...]

Νομίζουν πως η τρομοκρατία θα περάσει. Είναι πολύ γελασμένοι, κρύβονται στα καλιμάφκια στα χρυσοποίκιλτα άμφια, και ο απλός πολίτης πεινά. Κυκλοφορούν με πολυτελή αμάξια να κάνουνε το εφέ, και από την άλλη να κάνουνε και το ψωνιστήρι τους ...η δεν τα έχουμε ζήσει, και, αυτά?

Είπαμε δεν είναι όλοι. Είναι όμως οι περισσότεροι κλέφτες τρισάθλιοι και ελεεινοί......

http://forums.pathfinder.gr/Computers_Internet/internet/Portals/Pathfinder/Services/Blogs/thread.html?thread=161393&id=162220


ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕ ΤΙΤΛΟ:
ΠΕΡΙΜΕΝΩ, ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ!!!..
http://forums.pathfinder.gr/Computers_Internet/internet/Portals/Pathfinder/Services/Blogs/thread.html?thread=161393&id=162216

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με «συμβουλεύουν» να σιωπήσω! Απειλούν και τη ζωή μου!!!..

Ποιοι και γιατί (του πατριάρχη Αλεξάνδρειας;) με απειλούν;

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ.
Στα ίχνη του επίδοξου ηθικού αυτουργού... δολοφονίας μου!

Βρέθηκε αυτός που απειλούσε με e-mail τη ζωή μου!

Τα blogs, μας κάνουν πιο κοινωνικούς.

Τα blogs, μας κάνουν πιο κοινωνικούς.

(Δημοσιευμένο στο εξαφανισμένο μου ιστολόγιο "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ")


Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2008

Τα blogs (ιστολόγια) στο διαδίκτυο συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κοινωνικής ζωής, όπως επισημαίνει έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Swinburne της Μελβούρνης.

Σύμφωνα με την μελέτη, μετά από συστηματική χρήση των blogs επί δυο μήνες, οι χρήστες τους αισθάνονται λιγότερη μοναξιά, περισσότερο ενσωματωμένοι στην κοινωνία και βελτιώνονται οι σχέσεις τους τόσο στην καθημερινή τους επαφή, όσο και με αυτούς που επικοινωνούν ηλεκτρονικά.

Ο ερευνητής, κ. Τζέιμς Μπέικερ και η καθηγήτρια, κ. Σούζαν Μουρ, έγραψαν δυο αναφορές σχετικά με το θετικό αντίκτυπο που έχει στη ψυχολογία του blogger η καθημερινή του ενασχόληση με το χόμπι αυτό.

Η πρώτη αναφορά έχει να κάνει με την ψυχολογία αυτών που σκόπευαν να ασχοληθούν με τα blogs και αυτών που δεν είχαν τέτοια πρόθεση. "Οι πρώτοι έδειχναν ενθουσιασμό, αλλά και βεβαιότητα ότι τα blogs θα τους βοηθήσουν", είπε η κ. Μουρ και πρόσθεσε ότι "οι άλλοι ήταν αγχωμένοι, απελπισμένοι, αβέβαιοι".

Η δεύτερη αναφορά σχετίζεται με αυτούς που κάνουν blogging επί δυο μήνες. Οι bloggers δηλώνουν ικανοποίηση, λιγότερο άγχος και ανακούφιση γιατί έχουν την αίσθηση πως ανήκουν κάπου, μοιράζονται απόψεις με συνανθρώπους τους και πιστεύουν πως αν χρειαστούν την βοήθειά τους θα την έχουν. "Το βέβαιο είναι πως μέσω των blogs έχουν αναπτύξει κοινωνικές σχέσεις", είπε η κ. Μουρ.


Πηγή:Α.Π.Ε.

http://www.ant1online.gr/Science/Technology/

http://www.sfgate.com/n/pictures/2007/10/11/mouser2.jpg

Καλησπέρα Νίνα!

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007


Καλησπέρα Νίνα!

Σε ευχαριστώ που διαβάζεις το μπλογκ μου, και κατανοώ πλήρως τη σιωπή σου σε πολλά θέματά μου, και κυρίως σε αυτά που αναφέρομαι στον μακαριότατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλο. Τα οποία θέματα, φυσικό είναι να μη σε χαροποιούν όπως και εμένα άλλωστε δεν με χαροποιούν, αλλά με κάνουν να θλίβομαι βαθύτατα. Και επειδή θλίβομαι και επειδή πονάω την Εκκλησία μου (και την αγαπώ πέρα και πάνω από οτιδήποτε μάταιο του κόσμου τούτου, και φυσικά πάνω από κάποια πρόσωπα όσο λαμπρά και αν φαίνονται ότι είναι, ή όσο συμπαθή και αν μας είναι για τον άλφα ή βήτα λόγο) γι' αυτό λοιπόν και δεν σιωπώ, δεν βάζω το κεφάλι στη τρύπα σαν τη στρουθοκάμηλο, αλλά ανεβαίνω σε αυτό το βήμα και φωνάζω.
Το βήμα αυτό δεν είναι για να χαροποιεί, δεν είναι
διασκεδαστικό αλλά πικρό τις περισσότερες φορές, πικρό σαν την αλήθεια που κάποιους ενοχλεί διότι θίγεται ο εγωισμός τους, ή διότι ελέγχονται για την αμετανοησία τους στο να σκανδαλίζουν τον πιστό λαό και να ασχημονούν πάνω στο σώμα της αγίας μας Εκκλησίας.
Βέβαια, για να είναι πιο προσιτά πολλά από τα γραφόμενα μου (για διάφορα εκκλησιαστικά θέματα), έχουν και μια γεύση (πικρού και πάλι) χιούμορ. Όπως τα δυο θέματα που ανάρτησα σήμερα, και στα οποία σε παραπέμπω όχι για να διασκεδάσεις αλλά για να κλάψεις και εσύ όπως και εγώ.

http://agiograffiti.blogspot.com/2008/08/blog-post_2489.html


Σχετικό: «Το ν’ αποσιωπάς την αλήθεια, είναι σαν να θάβεις χρυσάφι»!!
http://xairete.blogspot.com/2008/08/blog-post_7316.h

Αγαπημένη έκφραση:


Αγαπημένη έκφραση:

Η ελάχιστη γνώμη που αποκτήσαμε στους δρόμους της γης αυτούς τους χρόνους, μας έχει μάθει πως ο στερούμενος τα πάντα πλην του Χριστού, έχει το παν. Και ο έχων τα πάντα πλην του Χριστού, στερείται το παν.

«ΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ''ΑΝΑΞΙΟΣ''», ...ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΜΑΚΕΛΕΨΟΥΝΕ!!!..

Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής, και Ιστορίας της Τέχνης, γράφει στο μπλογκ του:

ΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ''ΑΝΑΞΙΟΣ'' ΒΡΟΝΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2007 12:50 πμ

Aαπητοί συνέλληνες, υπάρχει τρόπος να σπάσει το απόστημα της ιεραρχίας εκείνης, που καπηλεύεται το όνομα του Χριστού και το έργο του προς ίδιον και ιδιοτελές όφελος.

Κατά την διάρκεια μιας ενθρόνισης ιεράρχη έχει δικαίωμα το εκκλησίασμα να εκφέρει την γνώμη του, φωνάζοντας άξιος ή ανάξιος...

Μέχρι σήμερα κανένας εξ όσων θέλουν να βοηθήσουν ώστε το απόστημα της πλουτοκρατικής και οθομανοβυζαντινοκρατούσης ιεραρχίας να εκλείψει, δεν έχει πάρει μέρος σε ενθρόνιση ώστε ενεργά να φωνάξει ΑΝΑΞΙΟΣ...

Γνωρίζω δε ότι σύμφωνα με τους κανόνες ο ενθρονιζόμενος δεν μπορεί να είναι αποδεκτός ως τέτοιος.

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων μας;

http://reiki.pblogs.gr/2007/10/123031.html



Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2007 2:12 μμ
ΣΧΟΛΙΟ από Επισκέπτη στο μπλογκ:

Σε αντικατάσταση του δικαιώματος που είχαν οι λαϊκοί στην αποστολική Εκκλησία των πρώτων χρόνων να συμμετέχουν στην εκλογή των ποιμένων τους, τους δόθηκε το δικαίωμα να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν μια εκλογή. Και αυτό το δικαίωμα το εξάσκουσαν με το «άξιος» ή με το «ανάξιος», ανάλογα, κατά την στιγμή της χειροτονίας χειροτονουμένου παντός βαθμού. Το ίδιο βέβαια ισχύει και κατά την ενθρόνιση νέων μητροπολιτών ή και του αρχιεπισκόπου ακόμα.

Δυστυχώς το δικαίωμα αυτό δεν εξασκείται από την πλευρά εκείνων που έχουν ενστάσεις για την καταλληλότητα ενός προς χειροτονία προσώπου. Έτσι, η μόνη φωνή που ακουγόταν, εδώ και πολλά χρόνια, ήταν το «άξιος» των φίλων και συγγενών του χειροτονουμένου. Γι αυτό και φτάσαμε στο σημερινό χάλι να χειροτονούνται δηλαδή ανάξιοι κατά κανόνα, «εικόνα και ομοίωση» αυτών που τους χειροτονούν.

Τελευταία όμως, έγιναν κάποιες απόπειρες να εκφραστεί το πλήρωμα της Εκκλησίας που ήθελε άξιους τους ποιμένες του, δηλαδή όχι ομοφυλόφιλους, όχι χριστέμπορους, όχι λαπάδες, όχι προδότες της πίστεως.

Τι έγινε όμως; Διακόπηκαν οι χειροτονίες (όπως ορίζουν οι ιεροί κανόνες) μέχρι να δοθούν εξηγήσεις και αποδείξεις για την ορθότητα του «ανάξιος»; Όχι! Η αντίδραση τους αυτή πνίγηκε στο αίμα! Οι «δράστες», με διαταγή της εκκλησιαστικής αρχής συνελήφθησαν, ξυλοκοπήθηκαν άγρια μέσα στις κλούβες, οδηγήθηκαν στα κρατητήρια και μετά δικάστηκαν διότι λέει προέβησαν στο αδίκημα της «διατάραξης θρησκευτικής συναθροίσεως»!

Καταλάβατε; Η φωνή «ανάξιος» τάραζε ενώ η φωνή «άξιος» τους γλύκαινε τα αυτιά.

Σε μια μάλιστα χειροτονία τέτοιου αναξίου προσώπου σε επίσκοπο, στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών, χοροστατούντος μάλιστα του μακαρίτη αρχιεπισκόπου (της χούντας Ιωαννίδη) Σεραφείμ Τίκα, δραστηριοποιηθήκαν και μπράβοι του φαύλου αυτού εκκλησιαστικού καθεστώτος, και βιαιοπράγησαν κατά των αντιθέτων με την χειροτονία του αναξίου αυτού ανθρώπου, κατά αυτών που φώναξαν το «ανάξιος»! Ο οδηγός μάλιστα του αρχιεπισκόπου χτυπούσε αλύπητα εκκλησιαζομένους και δεν λυπήθηκε ούτε ένα γεροντάκι που θα άφηνε εκεί την τελευταία του πνοή αν κάποιος νεαρός δεν τραβούσε τον μαινόμενο οδηγό μακριά από το γεροντάκι, με αποτέλεσμα να δεχτεί εκείνος τα χτυπήματα του μπράβου ...και ο οποίος νεαρός αναγκάστηκε αιμόφυρτος, με την ψυχή στο στόμα, και με σκισμένα ρούχα να εγκαταλείψει άρον άρον τον μητροπολιτικό ναό.

Λένε μάλιστα ότι ο μπράβος αυτός σε μια στιγμή τράβηξε και περίστροφο ακόμα, μέσα στο ναό, για να απειλήσει διαμαρτυρομένους χριστιανούς.

Εκείνη όμως που «διέπρεψε» σε κακοποιό δράση στην ίδια «χειροτονία», ήταν η μητέρα του μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου Σετάκη, η οποία για να υποστηρίξει την χειροτονία του αναξίου αυτού προσώπου, είχε κάτι βαρύ στη τσάντα της (πέτρες ή σίδερα) την οποία τσάντα της την στριφογύριζε και την προσγείωνε σε χέρια και σε κεφάλια εκκλησιαζομένων γυναικών που φώναζαν «ανάξιος»!!!.. Η ιδία μάλιστα αυτή «άξια» μαμά του «άξιου» μητροπολίτη, σε μια στιγμή γλίστρησε και κωλοκάθισε στο πάτωμα του ναού, και στη φάση εκείνη την αποθανάτισε (με τα πόδια ψηλά, να «φωτογραφίζει» και αυτή) ο φωτογραφικός φακός της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, τα οποία την είχαν στη «στάση» αυτή, πρωτοσέλιδη την επόμενη μέρα!!!..

Τα περιστατικά αυτά μάλιστα τα κατέγραφε από απόσταση από ένα στασίδι μέσα στο ναό ο θεολόγος δημοσιογράφος εκκλησιαστικής εφημερίδας ο κ. Ιωάννης Πήχος, αλλά ούτε αυτός γλύτωσε από το μένος των Σεραφειμικών μπράβων: Τον άρπαξαν, τον χτυπήσαν και τον παρέδωσαν στην αστυνομία που τον έβαλε στα κρατητήρια και τον οδήγησε στο δικαστήριο!!!.. Πρόκειται για τον σημερινό ηγούμενο της ιεράς μονής Λογγοβάρδας Πάρου, τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Χρυσόστομο Πήχο!..