Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2008

Once upon a time, stavroula !..

Once upon a time, stavroula !..

Ο P. MICHALOPOULOS άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας

"Έξω το μάθημα, έξω και οι θεολόγοι;":

Στη Σιβιτανίδειο, ήμουν σπουδαστής (1962 – 1967), αλλά και εκπαιδευτικός μετά (1989 – 1993), και για την ακρίβεια ήμουν προϊστάμενος του βραδινού εργαστηρίου συγκολλήσεων, και μου έφερναν τα παιδιά κατά ομάδες για 3 με 4 εβδομάδες ταχύρυθμη εκπαίδευση στη θεωρία και στην πρακτική των συγκολλήσεων (με πραγματικά έργα συγκόλλησης μετάλλων).

Συνέβαινε λοιπόν τακτικά να παίρνω παρουσίες και αντί να έχω απόντες είχα… περίσσευμα! Γιατί; Διότι μαθητές μου, που είχαν ήδη περάσει από το εργαστήριο μου σε προηγούμενες ομάδες, έφευγαν από άλλα εργαστήρια (αυτοκινήτων κ.λπ.) που ήταν σταλμένοι στη συνέχεια, και έρχονταν πάλι σε μένα «για να μάθουν πιο πολλά» όπως έλεγαν, διότι εκεί που τους έστειλαν δεν τους έκαναν καμιά πρακτική εξάσκηση (ή φοβούνταν ή αγνοούσαν το αντικείμενο) αλλά τους έβαζαν να γράφουν με τις ώρες θεωρία που τους υπαγόρευαν… στο πόδι, διότι στα εργαστήρια δεν δικαιολογείτο να υπάρχουν θρανία!

Να σημειώσω ακόμα ότι εγώ είχα να κάνω συγκολλήσεις από δεκαετίες πριν (1960) όταν ήμουν στα "Ελληνικά Ναυπηγεία" του Νιάρχου στον Σκαραμαγκά, δηλαδή επτά χρόνια πριν ακόμα πάω στο στρατό! Για να είμαι όμως επαρκής στη θέση που μου έδωσαν (με μετακάλεσαν από δημόσια τεχνική σχολή του Πειραιά, όπου δίδασκα στα εργαστήρια εφαρμογών) φρόντισα λοιπόν να βγάλω τη σχολή συγκολλητών της ΔΕΗ στο Φάληρο, σχολή με απέραντο εύρος θεωρίας και άλλο τόσο πρακτικής εξάσκησης (τρύπησαν τα γόνατα της φόρμας μου) στις συγκολλήσεις, τελευταίας τεχνολογίας κυρίως, σχολή στην οποία κανονικά δικαιούνταν να φοιτήσουν (αυτούς είχα συμμαθητές μου) οι πιο πεπειραμένοι ήδη συγκολλητές της ΔΕΗ!..


Ανάρτηση από τον P. MICHALOPOULOS στο XAIRETE τη 8 Σεπτέμβριος 2008 2:15 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: