Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

«ΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ''ΑΝΑΞΙΟΣ''», ...ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΜΑΚΕΛΕΨΟΥΝΕ!!!..

Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής, και Ιστορίας της Τέχνης, γράφει στο μπλογκ του:

ΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ''ΑΝΑΞΙΟΣ'' ΒΡΟΝΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2007 12:50 πμ

Aαπητοί συνέλληνες, υπάρχει τρόπος να σπάσει το απόστημα της ιεραρχίας εκείνης, που καπηλεύεται το όνομα του Χριστού και το έργο του προς ίδιον και ιδιοτελές όφελος.

Κατά την διάρκεια μιας ενθρόνισης ιεράρχη έχει δικαίωμα το εκκλησίασμα να εκφέρει την γνώμη του, φωνάζοντας άξιος ή ανάξιος...

Μέχρι σήμερα κανένας εξ όσων θέλουν να βοηθήσουν ώστε το απόστημα της πλουτοκρατικής και οθομανοβυζαντινοκρατούσης ιεραρχίας να εκλείψει, δεν έχει πάρει μέρος σε ενθρόνιση ώστε ενεργά να φωνάξει ΑΝΑΞΙΟΣ...

Γνωρίζω δε ότι σύμφωνα με τους κανόνες ο ενθρονιζόμενος δεν μπορεί να είναι αποδεκτός ως τέτοιος.

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων μας;

http://reiki.pblogs.gr/2007/10/123031.html



Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2007 2:12 μμ
ΣΧΟΛΙΟ από Επισκέπτη στο μπλογκ:

Σε αντικατάσταση του δικαιώματος που είχαν οι λαϊκοί στην αποστολική Εκκλησία των πρώτων χρόνων να συμμετέχουν στην εκλογή των ποιμένων τους, τους δόθηκε το δικαίωμα να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν μια εκλογή. Και αυτό το δικαίωμα το εξάσκουσαν με το «άξιος» ή με το «ανάξιος», ανάλογα, κατά την στιγμή της χειροτονίας χειροτονουμένου παντός βαθμού. Το ίδιο βέβαια ισχύει και κατά την ενθρόνιση νέων μητροπολιτών ή και του αρχιεπισκόπου ακόμα.

Δυστυχώς το δικαίωμα αυτό δεν εξασκείται από την πλευρά εκείνων που έχουν ενστάσεις για την καταλληλότητα ενός προς χειροτονία προσώπου. Έτσι, η μόνη φωνή που ακουγόταν, εδώ και πολλά χρόνια, ήταν το «άξιος» των φίλων και συγγενών του χειροτονουμένου. Γι αυτό και φτάσαμε στο σημερινό χάλι να χειροτονούνται δηλαδή ανάξιοι κατά κανόνα, «εικόνα και ομοίωση» αυτών που τους χειροτονούν.

Τελευταία όμως, έγιναν κάποιες απόπειρες να εκφραστεί το πλήρωμα της Εκκλησίας που ήθελε άξιους τους ποιμένες του, δηλαδή όχι ομοφυλόφιλους, όχι χριστέμπορους, όχι λαπάδες, όχι προδότες της πίστεως.

Τι έγινε όμως; Διακόπηκαν οι χειροτονίες (όπως ορίζουν οι ιεροί κανόνες) μέχρι να δοθούν εξηγήσεις και αποδείξεις για την ορθότητα του «ανάξιος»; Όχι! Η αντίδραση τους αυτή πνίγηκε στο αίμα! Οι «δράστες», με διαταγή της εκκλησιαστικής αρχής συνελήφθησαν, ξυλοκοπήθηκαν άγρια μέσα στις κλούβες, οδηγήθηκαν στα κρατητήρια και μετά δικάστηκαν διότι λέει προέβησαν στο αδίκημα της «διατάραξης θρησκευτικής συναθροίσεως»!

Καταλάβατε; Η φωνή «ανάξιος» τάραζε ενώ η φωνή «άξιος» τους γλύκαινε τα αυτιά.

Σε μια μάλιστα χειροτονία τέτοιου αναξίου προσώπου σε επίσκοπο, στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών, χοροστατούντος μάλιστα του μακαρίτη αρχιεπισκόπου (της χούντας Ιωαννίδη) Σεραφείμ Τίκα, δραστηριοποιηθήκαν και μπράβοι του φαύλου αυτού εκκλησιαστικού καθεστώτος, και βιαιοπράγησαν κατά των αντιθέτων με την χειροτονία του αναξίου αυτού ανθρώπου, κατά αυτών που φώναξαν το «ανάξιος»! Ο οδηγός μάλιστα του αρχιεπισκόπου χτυπούσε αλύπητα εκκλησιαζομένους και δεν λυπήθηκε ούτε ένα γεροντάκι που θα άφηνε εκεί την τελευταία του πνοή αν κάποιος νεαρός δεν τραβούσε τον μαινόμενο οδηγό μακριά από το γεροντάκι, με αποτέλεσμα να δεχτεί εκείνος τα χτυπήματα του μπράβου ...και ο οποίος νεαρός αναγκάστηκε αιμόφυρτος, με την ψυχή στο στόμα, και με σκισμένα ρούχα να εγκαταλείψει άρον άρον τον μητροπολιτικό ναό.

Λένε μάλιστα ότι ο μπράβος αυτός σε μια στιγμή τράβηξε και περίστροφο ακόμα, μέσα στο ναό, για να απειλήσει διαμαρτυρομένους χριστιανούς.

Εκείνη όμως που «διέπρεψε» σε κακοποιό δράση στην ίδια «χειροτονία», ήταν η μητέρα του μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου Σετάκη, η οποία για να υποστηρίξει την χειροτονία του αναξίου αυτού προσώπου, είχε κάτι βαρύ στη τσάντα της (πέτρες ή σίδερα) την οποία τσάντα της την στριφογύριζε και την προσγείωνε σε χέρια και σε κεφάλια εκκλησιαζομένων γυναικών που φώναζαν «ανάξιος»!!!.. Η ιδία μάλιστα αυτή «άξια» μαμά του «άξιου» μητροπολίτη, σε μια στιγμή γλίστρησε και κωλοκάθισε στο πάτωμα του ναού, και στη φάση εκείνη την αποθανάτισε (με τα πόδια ψηλά, να «φωτογραφίζει» και αυτή) ο φωτογραφικός φακός της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, τα οποία την είχαν στη «στάση» αυτή, πρωτοσέλιδη την επόμενη μέρα!!!..

Τα περιστατικά αυτά μάλιστα τα κατέγραφε από απόσταση από ένα στασίδι μέσα στο ναό ο θεολόγος δημοσιογράφος εκκλησιαστικής εφημερίδας ο κ. Ιωάννης Πήχος, αλλά ούτε αυτός γλύτωσε από το μένος των Σεραφειμικών μπράβων: Τον άρπαξαν, τον χτυπήσαν και τον παρέδωσαν στην αστυνομία που τον έβαλε στα κρατητήρια και τον οδήγησε στο δικαστήριο!!!.. Πρόκειται για τον σημερινό ηγούμενο της ιεράς μονής Λογγοβάρδας Πάρου, τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Χρυσόστομο Πήχο!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: