Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2008

Τα blogs, μας κάνουν πιο κοινωνικούς.

Τα blogs, μας κάνουν πιο κοινωνικούς.

(Δημοσιευμένο στο εξαφανισμένο μου ιστολόγιο "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ")


Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2008

Τα blogs (ιστολόγια) στο διαδίκτυο συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κοινωνικής ζωής, όπως επισημαίνει έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Swinburne της Μελβούρνης.

Σύμφωνα με την μελέτη, μετά από συστηματική χρήση των blogs επί δυο μήνες, οι χρήστες τους αισθάνονται λιγότερη μοναξιά, περισσότερο ενσωματωμένοι στην κοινωνία και βελτιώνονται οι σχέσεις τους τόσο στην καθημερινή τους επαφή, όσο και με αυτούς που επικοινωνούν ηλεκτρονικά.

Ο ερευνητής, κ. Τζέιμς Μπέικερ και η καθηγήτρια, κ. Σούζαν Μουρ, έγραψαν δυο αναφορές σχετικά με το θετικό αντίκτυπο που έχει στη ψυχολογία του blogger η καθημερινή του ενασχόληση με το χόμπι αυτό.

Η πρώτη αναφορά έχει να κάνει με την ψυχολογία αυτών που σκόπευαν να ασχοληθούν με τα blogs και αυτών που δεν είχαν τέτοια πρόθεση. "Οι πρώτοι έδειχναν ενθουσιασμό, αλλά και βεβαιότητα ότι τα blogs θα τους βοηθήσουν", είπε η κ. Μουρ και πρόσθεσε ότι "οι άλλοι ήταν αγχωμένοι, απελπισμένοι, αβέβαιοι".

Η δεύτερη αναφορά σχετίζεται με αυτούς που κάνουν blogging επί δυο μήνες. Οι bloggers δηλώνουν ικανοποίηση, λιγότερο άγχος και ανακούφιση γιατί έχουν την αίσθηση πως ανήκουν κάπου, μοιράζονται απόψεις με συνανθρώπους τους και πιστεύουν πως αν χρειαστούν την βοήθειά τους θα την έχουν. "Το βέβαιο είναι πως μέσω των blogs έχουν αναπτύξει κοινωνικές σχέσεις", είπε η κ. Μουρ.


Πηγή:Α.Π.Ε.

http://www.ant1online.gr/Science/Technology/

http://www.sfgate.com/n/pictures/2007/10/11/mouser2.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: